Skip to content

Amy del Duomo postavlja novi rekord i treći uzastopni put osvaja Dužijancu!

O ukupnom pobedniku „Dužijance 2023” – odlučilo je najbolje vreme. Sve je išlo u korist grla Amy del Duomo, koje je u prvom trčanju prvo prošlo kroz cilj (1:13,8), dok je u drugom trčanju bilo drugo (1:14,3). Srebrno odličje pripalo je grlu Brenno Laumar, treće mesto zaslužilo je grlo Iago D’Amore, četvrto grlu Fan de Belčande, a peto Charley du Breed.

Amy del Duomo sa Vladimirom Pribićem postavlja novi rekord „Dužijance“ sa vremenom 1:13,8, ali i novo najbolje vreme ostvareno na hipodromima u Srbiji. Veliki pehar u trajno vlasništvo Branislavu Jokiću, uručio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

U trci 7 “Farmtech”-Ljutomer-Slovenija Parma Ferm (RS) i Nović Boris zauzimaju prvo mesto, a Harley D Energy (DE) sa Vladimirom Pribićem završava treća.

Amy del Duomo po treći put osvaja trku


“Subotička Milja”!

Amy del Duomo sa Vladimirom Pribićem u sulkama odbranila je prošlogodišnji trofej, a ovo je treći pehar “Milje” koji odlazi u Sombor, u štalu Dream Catcher. Pobednicima je pehar uručio gradonačelnik Stevan Bakić, a pobednički plašt na Amy stavio je Zvonko Bogdan, utemeljitelj trke.

Izjava Vladimira Pribića posle trke :Trka se namestila, bila je sjajna u finišu. I kobila je ušla u formu, imala je dva kiksa ove godine ali se sada sve dobro poklopilo. Ona je bila favorit i mislim da je ona najbolji konj ovde, iako je već odradila četiri sezone  a ona nema falš trke na kojima može da se odmori – kaže Vladimir Pribić. – “Subotička milja” i “Subotička Dužijanca” su za mene dve najveće trke u Srbiji. Ovde sam počeo da dolazim na trke, osećam se kao kod kuće a više sam trka ovde dobio nego u Somboru.

Ubedljivu pobedu istog dana odneo je i Amsterdam JMH sa Vladimirom Pribićem u trci “Mercedes-Benz EQE”!

Snimak trke “Subotička Milja” možete pogledati ovde:

Pobeda KK “Vojvođanin” u Subotici 24.07.2022.

Amy del Duomo (IT) sa vozačem Vladimirom Pribićem je odbranila pehar u glavnoj trci “Duijanca”. Grom H.P. (RS) sa vozačem Kečenović B. odnosi prvo mesto i pehar u trci “Kvalifikacija za Derby-II”, dok je vozač Mašić Nemanja beležio tri peta i jedno četvrto mesto.
Donita Ferm (RS) sa vozačem Vladimirom Pribićem prolazi rekvalifikaciju te ćemo je gledati u narednim takmičenjima!

konjicke trke

Galerija sa somborskog hipodroma

Konj posuđuje ljudima svoja krila koja nedostaju.

Pam Brown